Nekad nelieciet šo dārzeni blakus kartupeļiem. Tam ir pamatots iemesls

Kartupeļi ir daudzu tautu iecienīts un populārs dārzenis, ko mīl gandrīz visi. Daudzi uzglabā sakņu dārzeņus ledusskapī, bet vai tas ir pareizi?

Kur vislabāk uzglabāt kartupeļus un kādus dārzeņus nevajadzētu likt blakus, lasi tālāk!

Kur vislabāk uzglabāt kartupeļus

Lai iegūtu labākos rezultātus, kartupeļus uzglabājiet vēsā un tumšā vietā, piemēram, pieliekamajā vai skapī.

Kartupeļus nav nepieciešams glabāt ledusskapī, un nekad nedrīkst glabāt neapstrādātus kartupeļus saldētavā, jo tas izraisīs to mīkstināšanos, iesaka eksperti.

Kādas dārzeņus nevajadzētu likt kopā ar kartupeļiem

Kartupeļus un sīpolus nekad nevajadzētu uzglabāt kopā, jo īpaši, ja vēlaties, lai dārzeņi kalpotu ilgi. Tas ir tāpēc, ka sīpoli izdala etilēna gāzi, kas paātrina nogatavošanās procesu un nozīmē, ka, uzglabājot kopā, tie var pārgatavoties un sabojāties priekšlaicīgi.

Lasi vēl: Ko darīt, lai brilles neaizsvīstu aukstā laikā

Kartupeļi satur arī daudz mitruma, kas var izraisīt sīpolu tecēšanu un sulošanu. Turklāt sakņu dārzeņi jāuzglabā atsevišķi no citiem pārtikas produktiem, kas satur lielu etilēna daudzumu, tostarp āboliem, banāniem un tomātiem.

Tāpēc eksperts iesaka kartupeļus vispirms uzglabāt sausā, labi vēdināmā telpā un izvairīties no to uzglabāšanas noslēgtos hermētiskos traukos, jo kartupeļiem ir nepieciešama gaisa cirkulācija un mitruma līmeņa uzturēšana.

Kartupeļus mazgāt tikai pirms lietošanas. Ir svarīgi dārzeņus uzglabāt tumšā vietā, jo pastiprināta gaismas iedarbība var izraisīt to zaļo un rūgto krāsu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment